Business & Finance Τετάρτη 10/02/2021, 16:24
ΑΓΟΡΕΣ

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε αυτήν της Google

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε αυτήν της Google

Το ράλι στο οποίο έχουν επιδοθεί οι τιμές των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική αξία της αγοράς να ξεπεράσει αυτή της Alphabet, μητρική της Google, για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cointelegraph.com, σήμερα Τετάρτη με οδηγό τις τιμές του Bitcoin και του Ethereum που σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ πέραν των 48.000 δολαρίων και 1.800 δολαρίων αντίστοιχα, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων σκαρφάλωσε στο 1,413 τρισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής A της Alphabet (1,39 τρισ. δολάρια) και της μετοχής C (1,404 τρισ. δολάρια).

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε αυτήν της Google-1

Η μεγάλη αυτή αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, τροφοδοτήθηκε από την ανακοίνωση της αμιγώς αμερικανικής ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, Tesla, ότι έχει προβεί σε επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε Bitcoin. 

Από την αρχή του έτους η αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου, κυμαινόταν κοντά στο 1 τρισ. δολάρια. 

Πλέον μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία έχουν οι μετοχές των Amazon, Microsoft και Apple. 

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε αυτήν της Google-2

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cointelegraph.com, ορισμένοι ειδικοί ερίζουν ότι μετά την Tesla η επόμενη μεγάλη εταιρεία που θα ακολουθήσει επενδύοντας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων θα είναι η Apple. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cointelegraph

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News