Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 19:48
ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Σε υψηλό περίπου τριών ετών η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό περίπου τριών ετών η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018 εκτινάχθηκε σήμερα η στερλίνα έναντι του δολαρίου, ενώ κινήθηκε μία «ανάσα» κάτω από το υψηλό οκταμήνου έναντι του ευρώ, με τους αναλυτές να επικαλούνται το προβάδισμα της Βρετανίας στους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 ως θετική εξέλιξη για την πορεία του νομίσματος. 

Η στερλίνα άγγιξε το 1,3798 έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στις 87,69 πένες. Aναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιοδοξοι για την πορεία της στερλίνας ειδικά έναντι του ευρώ, χάρη στην ταχύτητα των εμβολιασμών στη Βρετανία.

Σε αυτό βοήθησε και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας απομάκρυνε τις προσδοκίες για αρνητικά επιτόκια. Οι χρηματαγορές δεν αναμένουν αρνητικά επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2022. 

Αναλυτές της Danske Bank και της ING υπογραμμίζουν τις ευνοϊκές προοπτικές της στερλίνας έναντι του ευρώ, με την υπόθεση ότι οι ταχύτεροι εμβολιασμοί στην χώρα θα βοηθήσουν την οικονομία να ξεπεράσει σε επιδόσεις την ευρωπαϊκή οικονομία τους επόμενους μήνες. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News