Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ ο γερμανικός DAX 

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ ο γερμανικός DAX 

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της καινούργιας εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς στις χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο επικράτησε μια γενικευμένη τάση για ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές. 

Αυτή η σημερινή τάση, ώθησε σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ ούτε λίγο ούτε πολύ, τον γερμανικό DAX, τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street και τον δείκτη MSCI All Country, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές 49 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, μεταξύ άλλων και η ελληνική. 

Στην Ευρώπη σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον μαγνήτισαν ο κλάδος των ημιαγωγών και η Ιταλία. 

Η συμφωνία εξαγοράς της αγγλο-γερμανικής Dialog Semiconductor από την ιαπωνική Renesas Electronics αντί του ποσού των 4,9 δισ. ευρώ, έφερε ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο τον κλάδο των ημιαγωγών ο οποίος το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί, ελέω της έλλειψης στην εφοδιαστική αλυσίδα, μια έλλειψη που έχει πλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να έχουν προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής τους. 

Η μετοχή της Dialog Semiconductor πραγματοποίησε άλμα 16,77% στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή της σε περισσότερο από δύο δεκαετίες. 

Μοιραία το ράλι της μετοχής της προσέφερε την απαραίτητη στήριξη, ούτως ώστε ο τεχνολογικός κλάδος να κλείσει με κέρδη 1,49%, ωστόσο δεν ήταν αυτός με την καλύτερη εικόνα σήμερα, καθώς αυτός των πρώτων υλών ενισχύθηκε κατά 2,15% και κάπως έτσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,30%. 

Στο μεταξύ στην Ιταλία επικρατεί κλίμα ευφορίας από την κατά πως φαίνεται ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάριο Ντράγκι, από τη στιγμή που τα μεγάλα κόμματα στη γείτονα εμφανίζονται θετικά προς το πρόσωπό του, το οποίο τυγχάνει ευρείας αποδοχής όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου για άλλη μια ημέρα έκανε ράλι, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στο +1,48%, ο γερμανικός DAX ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, εντέλει έκλεισε οριακά άνω του μηδενός (+0,02%), στο Λονδίνο ο FTSE 100 πρόσθεσε 0,53%, άνοδο 0,47% σημείωσε ο CAC 40 στο Παρίσι. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News