Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 23:02
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Στα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από πέρυσι τον Αύγουστο

Wall Street: Στα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από πέρυσι τον Αύγουστο

Σε τροχιά ανόδου και σήμερα η Wall Street, η οποία γνώρισε σε εβδομαδιαία βάση τα μεγαλύτερα κέρδη από τις αρχές του περυσινού Νοεμβρίου, εν μέσω της αισιοδοξίας για την εταιρική κερδοφορία, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και την πρόοδο στους εμβολιασμούς. 

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τον περυσινό Αύγουστο. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,41%, ο Nasdaq με 0,47%, ενώ ο Dow Jones με 0,25%. Ο δείκτης S&P παρουσίασε ωστόσο μία μικρή νευρικότητα στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς μετά το αρχικό ιστορικό υψηλό του, υποχώρησε ελαφρώς για να επιστρέψει σε άνοδο. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 4,65%, ο Nasdaq 6,01%, ενώ ο Dow 3,89%. O δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 7,7% στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 5 Ιουνίου του 2020. 

Η μικρότερη του αναμενομένου βελτίωση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για νέα μέτρα στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι υπήρξαν τον προηγούμενο μήνα απώλειες θέσεων εργασίας στον κλάδο μεταποίησης και κατασκευών, οι δύο τομείς που στηρίζουν περισσότερο την οικονομία. Επιπλέον, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το Δεκέμβριο έδειξαν ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν μεγαλύτερες απ΄ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η Johnson & Johnson κατέγραψε άνοδο από τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν τη μονή δόση του εμβολίου της κατά της Covid-19 για έκτακτη χρήση. Σε άνοδο και η μετοχή της GameStop, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του μαζικού κύματος αγορών από μικροεπενδυτές της Reddit, από τη στιγμή που η online πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood απέσυρε όλους τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στην αγορά ορισμένων μετοχών. 

moneyreview.gr 
  
   
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News