Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ακάθεκτη στο ράλι η Wall Street – νέο ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Ακάθεκτη στο ράλι η Wall Street – νέο ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq με τη Wall Street να συνεχίζει ακάθεκτη το ράλι με όχημα τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που έδειξαν σταθεροποίηση.

Οι δείκτες Dow και S&P 500 σημείωσαν κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. 

Ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 31.055 μονάδες, ο S&P 500 με 1,10% στις 3.871,74 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με 1,23% στις 13.777 μονάδες.  

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις χορήγησης ανεργίας μειώθηκαν στις 779.000 την προηγούμενη εβδομάδα από τις 812.000 την αμέσως προηγούμενη, καθώς οι αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν σταδιακά τους περιορισμούς προς τις επιχειρήσεις. Μεγαλύτερη σημασία έχουν ωστόσο τα στοιχεία για την απασχόληση Ιανουαρίου που ανακοινώνονται αύριο στις ΗΠΑ και τα οποία αναμένεται να παρουσίασουν βελτίωση σε σχέση με τη δραματική επιδείνωση του τελευταίου μήνα του 2020. Αναλυτές κάνουν λόγο για δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο Κογκρέσο για την έγκριση του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων στήριξης ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό δημιουργούν ένα γόνιμο έδαφος για να συνεχιστεί το ράλι των αμερικανικών μετοχών. 

Η μετοχή της GameStop που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο επίκεντρο της αγοραστικής φρενίτιδας των μικροεπενδυτών έχει υποχωρήσει 36%, ενώ η αντίστοιχη μετοχή της AMC Entertainment 20%, καθώς η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει, όπως είπε, να «κατανοήσουν βαθιά» τί συνέβη με το «φαινόμενο GameStop», προτού αναλάβουν δράση. 

Επίσης, τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 έχουν τροφοδοτήσει τις προσδοκίες για συνέχιση της κούρσας ανόδου, με τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 να αναμένεται να παρουσιάσουν κέρδη στο τρίμηνο αντί για ζημίες που είχαν προβλέψει αρχικά οι αναλυτές. Το online αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2020 βοήθησε την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου eBay και την πλατφόρμα πληρωμών PayPal να παρουσιάσουν τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.

Ωστόσο, στοιχεία της Lipper έδειξαν ότι τα μετοχικά αμοιβαία στις ΗΠΑ παρουσίασαν εκροές ύψους 12,4 δισ.δολαρίων το πενθήμερο έως την Τετάρτη, τις μεγαλύτερες από το Σεπτέμβριο του 2020. Αντίθετα, τα ομολογιακά αμοιβαία γνώρισαν εισροές ύψους 12 δισ.δολαρίων, τις μεγαλύτερες από τον περυσινό Οκτώβριο.  

 
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News