Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στη Wall Street

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στη Wall Street

Με κέρδη και σήμερα έχει αρχίσει η συνεδρίαση στη Wall Street, εν μέσω κατακλυσμού από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 κι ενώ υπάρχει διάσπαρτη μια αισιοδοξία προκαλούμενη από τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να επισπεύσει τις διαδικασίες για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης. 

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πριν την έναρξη το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες υποχώρησαν στις 779.000, από 812.000 μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους στις 830.000. Βελτίωση στην εικόνα της αμερικανικής αγοράς εργασίας έδειξε και η χθεσινή έκθεση της ADP, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 174.000.  

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο κινήθηκε χωρίς εξάρσεις, με τους Dow Jones και S&P 500 να παρουσιάζουν ήπια κέρδη και τον Nasdaq ισχνές απώλειες. 

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σχεδόν ξεθωριάσει η φρενίτιδα του προηγούμενου διαστήματος και της αθρόας συσσώρευσης των μικροεπενδυτών σε μετοχές, στις οποίες τα κερδοσκοπικά funds είχαν στοιχηματίσει υπέρ της πτώσης τους. 

Άλλωστε αυτός ο παραλογισμός ώθησε τη νέα υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν να φροντίσει να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, δηλώνοντας σε συνέντευξη τύπου ότι πρώτα οι ρυθμιστικές αρχές οφείλουν να κατανοήσουν το φαινόμενο Gamestop και στη συνέχεια να αναλάβουν δράση. 

Σήμερα ξεχωρίζουν οι μετοχές των eBay και Paypal, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, τα οποία εύκολα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Οι αμερικανικές εισηγμένες έχουν χαράξει πορεία να παρουσιάσουν στο σύνολό τους αύξηση στα κέρδη τους το δ΄ τρίμηνο του 2020, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ότι θα σημειώσουν πτώση της τάξεως του 10%. 

Ο Dow Jones προπορεύεται με κέρδη περί του 0,90% και ακολουθούν οι S&P 500 και Nasdaq σημειώνοντας άνοδο 0,60% και 0,50% αντίστοιχα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News