Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 23:08
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν τη Wall Street

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν τη Wall Street

Σε άνοδο και σήμερα η Wall Street σημειώνοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με οδηγό τη μετοχή της Alphabet, του μητρικού ομίλου της Google, μετά την ανακοίνωση των ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στο τέλος της συνεδρίασης, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 περιόρισαν τα κέρδη τους, ενώ ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq γύρισε σε οριακή πτώση, εν μέσω μικρών μεταβολών.

O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,12%, ο S&P 500 με 0,10%, ενώ ο Nasdaq με oριακή πτώση 0,02%. 

Η μετοχή της Alphabet ενισχύθηκε ενδοσυνεδρικά 9%, καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid -19 εκτόξευσαν στα ύψη τα έσοδα από τις δραστηριότητες λιανικής και τις online διαφημίσεις. Σε άνοδο επέστρεψε σήμερα και η μετοχή της GameStop, με τα κέρδη της να φθάνουν κάποια στιγμή το 14%, με αρκετές όμως διακυμάνσεις και δίχως να επικρατούν οι υπερβολές της προηγούμενης εβδομάδας. Η προσοχή είναι τώρα στραμμένη στις ρυθμιστικές αρχές, μετά την απόφαση της νέας υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, να συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρο της Φέντεραλ Ριζέρβ, κίνηση που προοιωνίζεται πιο αυστηρό πλαίσιο για τα αντισταθμιστικά ταμεία, τους μικροπενδυτές και τις online πλατφόρμες συναλλαγών. 

«Η ευφορία των μικροεπενδυτών θα παραμείνει για λίγο. Δεν ξέρω εάν θα επανέρχεται με την ίδια συχνότητα. Αυτό που πιθανόν να ξαναδούμε είναι συντονισμένες μαζικές κινήσεις σε κάποιες μεμονωμένες μετοχές», αναφέρει ο Μάικλ Ο’Ρούρκε, στρατηγικός αναλυτής της JonesTrading. 

Η μετοχή της Amazon υποχώρησε 0,7%, καθώς ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος αιφνιδίασε την αγορά με την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται πάντως να παρουσιάσουν αύξηση κερδών στο σύνολό τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, παρά τις προβλέψεις αναλυτών για πτώση κερδών 10% λόγω της πανδημίας. Με βάση τα αποτελέσματα από 223 επιχειρήσεις και τις προβλέψεις για τις υπόλοιπες, τα κέρδη των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν 0,9% στο τελευταίο περυσινό τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

Θετικά και τα μηνύματα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας. Τα τελευταία στοιχεία της ADP έδειξαν ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Ιανουάριο, καθώς δημιουργήθηκαν 174.000 νέες θέσεις εργασίας μετά την πτώση του Δεκεμβρίου. Ξεχωριστά στοιχεία του ινστιτούτου ISM έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον αμερικανικό κλάδο παροχής υπηρεσιών εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δύο περίπου ετών. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να συναντηθεί με Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για να προωθήσει το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων, παρά τις αντιρρήσεις Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών. Ο Μπάιντεν κάλεσε τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου να μην υπαναχωρήσουν στην απόφαση για επιδόματα της τάξης των 1.400 δολαρίων για τους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας, παρότι θα εξεταστεί η επιβολή αυστηρών ορίων στους αποδέκτες, όπως ανέφεραν πολιτικοί κύκλοι.  
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News