Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συντήρηση δυνάμεων μετά το ράλι των 2 προηγούμενων συνεδριάσεων 

Wall Street: Συντήρηση δυνάμεων μετά το ράλι των 2 προηγούμενων συνεδριάσεων 

Υποτονικά κινείται σήμερα η Wall Street σε σχέση με το ράλι στο οποίο επιδόθηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020, δύο εκ των εταιρειών βαρόμετρο για το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Παρά το γεγονός των κάτι περισσότερο από ικανοποιητικών αποτελεσμάτων των Alphabet και Amazon και των ενθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, οι επενδυτές σήμερα δείχνουν πιο διστακτικοί τουλάχιστον στις πρώτες συναλλαγές. 

Πριν από λίγο η έκθεση της ADP έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 174.000, έναντι μείωσής τους κατά 78.000 θέσεις τον Δεκέμβριο. 

Χθες εξάλλου η Alphabet δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 23% σε ετήσια βάση, συντρίβοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα έφθασαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Η μετοχή της μητρικής εταιρείας της Google, ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έχει ξεπεράσει το +7%. 

Από τη μεριά της η Amazon ξεπέρασε κατά πολύ το ορόσημο των 100 δισ. Δολαρίων εσόδων ε ένα τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 125,56  δισ. δολάρια. Ωστόσο από τη χθεσινή δημοσίευση των αποτελεσμάτων αυτό που προκάλεσε σεισμικές δονήσεις ήταν η ανακοίνωση του Τζεφ Μπέζος ότι θα παραδώσει το τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακού λιανικού εμπορίου, για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της. 

Ενθαρρυντικά ήταν επίσης τα μηνύματα για την επιχειρηματικότητα στις ΗΠΑ, καθώς ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες ανέβηκε στις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, από 55,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

Ο Dow Jones κάνει προσπάθειες να υπερβεί άνω του μηδενός, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,12%, με τον Nasdaq να ενισχύεται 0,33%. Ωστόσο ο τεχνολογικός δείκτης στην έναρξη της συνεδρίασης έφθασε μια ανάσα από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις 13.728,98 μονάδες, αγγίζοντας τις 13.723,83 μονάδες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News