Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 23:11
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το ράλι της Wall Street

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το ράλι της Wall Street

Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι στη Wall Street με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη άνω του 1,60%, με καταλύτη την τεχνολογία και ειδικότερα τις Amazon και Alphabet, το μητρικό όμιλο της Google που αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Το κλίμα αισιοδοξίας τροφοδοτεί και το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων που αναμένεται να εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,57% ή με άνοδο 475,57 μονάδων, αφού όμως αρχικά ενισχυόταν περισσότερο από 600 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κατέγραφε κέρδη 1,40%, αφού είχε παρουσιάσει τη Δευτέρα την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον περυσινό Νοέμβριο. Με κέρδη 1,56% έκλεισε και ο δείκτης Nasdaq, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις άνοδο άνω του 4%. Ενδοσυνεδριακά, η μετοχή της Alphabet κατέγραψε κέρδη άνω του 6%.

Περισσότερες από το 80% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η άνοδος συνέπεσε με την αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά στην φρενίτιδα που προκλήθηκε από τους μικροεπενδυτές της Reddit, με τη μετοχή της GameStop που βρέθηκε στο επίκεντρο των μαζικών εντολών αγοράς κατά του short selling των αντισταθμιστικών ταμείων, να υποχωρεί περισσότερο από 50%, καταγράφοντας ελεύθερη πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η αλλαγή αυτή απομάκρυνε εν μέρει τις ανησυχίες για έκρηξη «φούσκας» καθώς το άλμα των παραπάνω μετοχών δεν συμβαδίζει με τα θεμελιώδη των επιχειρήσεων. Σε υποχώρηση και ο δείκτης VIX της Wall Street που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα. Η μετοχή της GameStop απώλεσε περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. 

Επίσης, ο εμβολιασμός αρχίζει να δίδει τα πρώτα θετικά του μηνύματα στις ΗΠΑ, καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώθηκαν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από πέρυσι το Σεπτέμβριο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News