Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει να ίπταται με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση 

H μετοχή της Gamestop χθες και σήμερα καταγράφει απώλειες άνω του 80%

Wall Street: Συνεχίζει να ίπταται με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση 

Ακάθεκτη συνεχίζει σήμερα Τρίτη την ανοδική της πορεία η Wall Street επεκτείνοντας τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω μια γενικής ευφορίας από πλευράς επενδυτών και τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο να έχουν «πρασινίσει». 

Άλλωστε αυτή η ευφορία έχει ξεκινήσει από τις αγορές της Ασίας, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ευρώπη για να περάσει στη συνέχεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Η εβδομάδα έχει αρχίσει με μια θετική αύρα να έχει περιβάλει τους επενδυτές και τα χρηματιστήρια, καθώς από χθες έχει ατονήσει η αθρόα τοποθέτηση των μικροεπενδυτών στις μετοχές εταιρειών όπως οι Gamestop, AMC, Blackberry, Nokia, μετά την προτροπή της ομάδας WallStreetBets, με σκοπό να προκληθεί πλήγμα στα κερδοσκοπικά funds που είχαν στοιχηματίσει σε πτώση των προαναφερόμενων μετοχών.

Ειδικά η μετοχή της Gamestop χθες και σήμερα καταγράφει απώλειες άνω του 80%, μετά την εκτίναξή της κατά 1.640% τον Ιανουάριο. 

Η φρενίτιδα αυτή άλλωστε σήμανε συναγερμό στις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες και προσπάθησαν στο μέτρο που τους αναλογεί να αποκαταστήσουν την τάξη. 

Η εκλογίκευση αυτή, επανέφερε τους παραδοσιακούς και τους θεσμικούς επενδυτές στα χρηματιστήρια και τις μετοχές σε τροχιά ανόδου. 

Στη Wall Street σήμερα στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης έχει πάρει ο Dow Jones, με κέρδη περί του 1,20%, με τον S&P 500 να ακολουθεί από απόσταση αναπνοής στο 1,18%, ενώ ο Nasdaq μετά το χθεσινό άλμα 2,55%, ανασυντάσσεται ενισχυόμενος κατά 1%. 

Σήμερα εξάλλου είναι μια σημαντική ημέρα για το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς μετά το πέρας της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το δ΄ τρίμηνο του 2020, οι Amazon και Alphabet, η μητρική εταιρεία του διαδικτυακού κολοσσού Google. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News