Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 19:50
ΟΜΟΛΟΓΑ

Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές των ιταλικών ομολόγων

Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές των ιταλικών ομολόγων

Συνεχίστηκε στην αρχή της εβδομάδας η άνοδος των τιμών των ιταλικών κρατικών ομολόγων, τα οποία παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις έναντι των υπολοίπων της Ευρωζώνης. Αφορμή, οι φημολογίες για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν και τα ανθεκτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον πρώτο μήνα του έτους, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Markit.

«Η αγορά εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία και αρχίζει να προεξοφλεί ένα σενάριο με πρωθυπουργό τον Ντράγκι», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Saxo Bank.

H απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε 3 μονάδες βάσης, στο 0,61% με το spread στις 113 μονάδες βάσης. Πηγή ανέφερε ότι ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος υποκίνησε την πολιτική κρίση αποσύροντας το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνητικό συνασπισμό, θα ήθελε μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μάριο Ντράγκι. Μάλιστα, σήμερα ο Ρέντσι εξέφρασε την ελπίδα να έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.

Στην ελληνική αγορά, είχαμε και πάλι οριακές μεταβολές με μικρό όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ που διαμορφώθηκε στα 46 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ.ευρώ έγιναν στον τίτλο με λήξη το 2029. Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 0,66% με το spread στις 123 μονάδες βάσης, ενώ στο πενταετές στο 0,03%.

Στον “πυρήνα” η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο -0,514%.

Από πλευράς δραστηριότητας στην πρωτογενή αγορά, αναμένεται να παραμείνει υψηλή και αυτή την εβδομάδα με το Βέλγιο να δίδει σήμερα εντολή σε τράπεζες να αναλάβουν την έκδοση του νέου 50ετούς ομολόγου του και με την Φινλανδία να ετοιμάζεται να βγει και αυτή στις αγορές με έκδοση 30ετούς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News