Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 17:33
ΑΓΟΡΕΣ

Εκκίνηση σε χαμηλές ταχύτητες και σήμερα η Wall Street 

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επικρατεί ένας αναβρασμός

Εκκίνηση σε χαμηλές ταχύτητες και σήμερα η Wall Street 

Σε χαμηλές πτήσεις επιδίδεται και σήμερα η Wall Street στην έναρξη της συνεδρίασης, όπως ακριβώς έκανε και χθες, για να αντιστρέψει στη συνέχεια το αρνητικό κλίμα και τους Dow Jones και S&P 500 να αγγίζουν το +1% στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. 

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επικρατεί ένας αναβρασμός, καθώς από τη μία η περίοδος της ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι εν πλήρη εξελίξει, από την άλλη οι εξωπραγματικές διακυμάνσεις στις μετοχές των AMC (+1.000% τον Ιανουάριο), Gamestop (+500% στη διάρκεια του μήνα) και Blackberry έχουν προκαλέσει και αντίστοιχες διακυμάνσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες. 

Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναστάτωσης στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας να σημειωθούν τεράστιοι όγκοι συναλλαγών, με αυτόν της Τετάρτης να φθάνει στις 23,7 δισ. μετοχές, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα του όγκου κατά τη διάρκεια της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. 

Χθες επίσης ήταν ιδιαίτερα αυξημένος διαμορφούμενος στις 19 δισ. μετοχές. 

Το σημερινό κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω από την ανακοίνωση της Johnson & Johnson, με την οποία έκανε γνωστό ότι το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού έχει αποτελεσματικότητα 66%, αποτέλεσμα το οποίο είναι χαμηλό σε σχέση με τα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί έως τώρα. 

Στο πρώτο στάδιο των συναλλαγών ο Dow Jones υποχωρεί περί του 0,60%, ο S&P 500 0,30%, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,25% χαμηλότερα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News