Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 20:14
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι η Wall Street, ο Dow Jones σε τροχιά να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες 

Ράλι η Wall Street, ο Dow Jones σε τροχιά να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες 

Κλίμα ευφορίας έχει περιβάλει τη Wall Street μία ημέρα μετά το μαζικό sell-off, με τον Dow Jones να έχει βάλει πλώρη για να διαγράψει εντελώς τις απώλειες της τάξεως του 2,05% με τις οποίες ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Το κατώφλι του +2% έχει ανέβει και ο S&P 500 ωστόσο διατηρεί ακόμη μια σχετική απόσταση από τη χθεσινή πτώση 2,57%, ενώ ο Nasdaq έχει μείνει πίσω σημειώνοντας άνοδο περί του 1,60%. 

Να σημειωθεί ότι το σημερινό ράλι σημειώνεται κι ενώ οι μετοχές που τις προηγούμενες είχαν εκτοξευθεί (AMC, Gamestop, Blackberry), έχουν υποστεί πλήγμα με απώλειες από -35% έως -50%. 

Θετικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σε καμία περίπτωση όμως δεν αντανακλά το εύρος του κλίματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Euro STOXX 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,10% και τους κυριότερους κλάδους του να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με μικτά πρόσημα. Ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής με κέρδη 1,39% προσέφερε στήριξη στον πανευρωπαϊκό δείκτη συνεπικουρούμενος από τους κλάδους των λιανικών πωλήσεων που ενισχύθηκε 1,08%, των πρώτων υλών ο οποίος οριακά ξεπέρασε το +1% (1,01%) και της τεχνολογίας, των τραπεζών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Αντιθέτως τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσίασαν περισσότερα κέρδη, με αυτό του Μιλάνου να ξεχωρίζει με άνοδο 1,17%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,97%, πιο πίσω στο +0,33% ο DAX στη Φρανκφούρτη. Μοναδική ανορθογραφία στη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο και έκλεισε με πτώση 0,63%.

Η μετοχή της Diageo σημείωσε κέρδη 3,1%, μετά την καλύτερη του αναμενομένου πωλήσεων για τη μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών στο β΄ εξάμηνο για το 2020. 

moneyreview.gr 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News