Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 21:04
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Εντυπωσιακή άνοδο 7% στην τιμή αργύρου

Εντυπωσιακή άνοδο 7% στην τιμή αργύρου

Eντυπωσιακή άνοδο 7% κατέγραψε προς στιγμή σήμερα η τιμή αργύρου, καθώς το δολάριο υποχώρησε, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο φθηνότερο για τους αγοραστές εκτός των ΗΠΑ.

Αυτό ωστόσο που έδωσε τη μεγάλη ώθηση ήταν το σορτάρισμα στο οποίο επιδίδονται οι επενδυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις και το οποίο επεκτάθηκε και σε άλλες αγορές πέραν των μετοχών. Συναλλασσόμενοι έσπευσαν να καλύψουν θέσεις πώλησης εν μέσω φημολογιών ότι θα υπάρξει και στην αγορά πολύτιμων μετάλλων φρενίτιδα αντίστοιχη με αυτή της μετοχής GameStop.

Οι φημολογίες για αύξηση των τιμών αργύρου μέσω αγοράς μετοχών μεταλείων αργύρου και διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων που επενδύουν σε πολύτιμα μέταλλα έκαναν το γύρο κάποιων social media, όπως το Reddit και το Twitter. Xαρακτηριστικά, η μετοχή της καναδικής εταιρείας First Majestic Silver έκανε άλμα άνω του 30%. 

Η τιμή spot του αργύρου εκτινάχθηκε στα ύψη φθάνοντας μία ανάσα από τα 27 δολάρια η ουγκιά για να υποχωρήσει όμως λίγο αργότερα στα 25,97 δολάρια. Το γεγονός ότι η τιμή δεν κατάφερε να κρατηθεί στα αρχικά υψηλά της καταδεικνύει ότι το σορτάρισμα των επενδυτών στη συγκεκριμένη αγορά δεν είχε και μεγάλη απήχηση, σύμφωνα με αναλυτές. 

«Η αγορά του αργύρου έχει πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα και είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μετοχών εταιρειών όπως GameStop, που εκτοξεύθηκαν στα ύψη αυτή την εβδομάδα. Συνεπώς, οι παραπάνω προσπάθειες δεν είχαν και μεγάλο αντίκτυπο», εξηγούν οι ίδιοι αναλυτές.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνου παρασύρθηκε σε άνοδο 1,1% μετά το ράλι του αργύρου, για να υποχωρήσει όμως και πάλι 0,2% και να διαμορφωθεί κοντά στα 1.842 δολάρια η ουγκιά.
  
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News