Business & Finance Τετάρτη 27/01/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Στην χειρότερη επίδοση τριμήνου

Wall Street: Στην χειρότερη επίδοση τριμήνου

Την χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια τριών μηνών παρουσίασε σήμερα η Wall Street, με τις απώλειές της να εντείνονται μετά τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, αφού όμως ήδη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες είχαν δεχθεί πιέσεις από τη «βουτιά» της Boeing και τις έντονες ρευστοποιήσεις από αντισταθμιστικά ταμεία.  

Kαι οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες γνώρισαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 28 Οκτωβρίου, με τον S&P 500 να διολισθαίνει σε αρνητικό έδαφος για το 2021. Ο Dow έκλεισε με απώλειες 2,05%, ο S&P 500 με πτώση 2,56%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,61%.

Η μετοχή της Boeing υποχώρησε περισσότερο από 4% από τη στιγμή που ανακοίνωσε για το 2020 καθαρές ζημίες ρεκόρ της τάξης των 11,9 δισ.δολαρίων εν μέσω της καθήλωσης στο έδαφος των 737 Max και της πανδημίας του κορωνοϊού. Στον αντίποδα, η μετοχή της AMC που εκτοξεύθηκε σε άνοδο 300%, εντείνοντας τις ανησυχίες για «φούσκα». 

Αφού περιόρισαν προς στιγμή τις απώλειές τους, οι μετοχές επέστρεψαν στην καθοδική τους πορεία ακόμη πιο έντονα στον απόηχο της ανακοίνωσης της Φέντεραλ Ριζέρβ, η οποία διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, όπως άλλωστε αναμενόταν, επαναλάμβανοντας τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης έως ότου η οικονομία επιστρέψει σε πλήρη ανάκαμψη.

Ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι η πανδημία εξακολουθεί να δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία με τις προοπτικές να παραμένουν αβέβαιες, επικαλούμενος τις καθυστερήσεις στα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του ιού. «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την απογοήτευση από τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών, η αμερικανική οικονομία χάνει ταχύτητα κάτι που θα γίνει αισθητό στο πρώτο τρίμηνο», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Principal Global Investors και αυτό απογοήτευσε τους επενδυτές που περίμεναν από τη Fed να δώσει το στίγμα της για τις προοπτικές της οικονομίας.  

moneyreview.gr 
 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News