Business & Finance Τετάρτη 27/01/2021, 17:37
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Wall Street: Βαριές απώλειες εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της, η Wall Street σήμερα καταγράφει ανώμαλη προσγείωση.

Ο Dow Jones εκκίνησε με μια υποχώρηση 500 μονάδων για να μαζέψει κάπως τις απώλειες και να κινείται χαμηλότερα κατά 1,10%, ο S&P αποδυναμώνεται κατά 1,15%, στο -0,90% ο τεχνολογικός Nasdaq.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα ακολουθεί κατά πόδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίαση έφθασαν έως το -2%.

Η αναθεώρηση επί τα βελτίω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας 5,5%, έναντι 5,2% των προηγούμενων εκτιμήσεων, δεν βοήθησαν να υποβαθμισθεί η αβεβαιότητα που έχει προκύψει από την παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες και την συνεπακόλουθη αναστάτωση.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις περιέπλεξαν τα πράγματα, καθώς πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Boeing ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές ρεκόρ για το 2020 ύψους 11,9 δισ. δολαρίων, με την εταιρεία να δέχεται μεγάλο πλήγμα από την καθήλωση των 737 Max στο έδαφος και από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η άσχημη αυτή επίδοση αντιστάθμισε την όποια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος προήλθε από τα αντίστοιχα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης η Microsoft, της οποία τα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ενισχύθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση και 12% σε μηνιαία, στα 43,08 δισ. δολάρια.

Σήμερα μετά το καμπανάκι της λήξης της συνεδρίασης δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο οι Apple, Tesla και Facebook, τρεις από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες με όρους κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, των οποίων οι κινήσεις των μετοχών τους επηρεάζουν την πορεία του S&P 500.

Σήμερα εξάλλου ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed, η πρώτη για το 2021 και η πρώτη υπό τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπαίντεν.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει κάτι σε σχέση με τα επιτόκια (στη ζώνη 0% – 0,25%) και με τις αγορές των ομολόγων, όπως και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική της πολιτική, έως ότου οι συνθήκες για την αμερικανική οικονομία βελτιωθούν.

Η μετοχή της AMC εκτοξεύθηκε προ-συνεδριακά έως και 300%, μετά την δήλωση της εταιρείας διαχείρισης χώρων ψυχαγωγίας ότι τουλάχιστον για το 2021 θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Κοντά στο +100% διαπραγματεύεται η μετοχή της Gamestop, μετά τις αναφορές ότι το fund, Melvin Capital, έκλεισε όλες τις short θέσεις του.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News