Business & Finance Τρίτη 27/10/2020, 12:38
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Ράλι 15% στη Wall Street εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ

JP Morgan: Ράλι 15% στη Wall Street εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Στο 15% υπολογίζει η JP Morgan τα περιθώρια ανόδου για τη Wall Street, στην περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης. Η παραμονή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στο Λευκό Οίκο για μία δεύτερη θητεία μπορεί να φέρει τον S&P  500 έως και στις 3.900 μονάδες μέχρι τα τέλη του έτους, αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του οίκου, Dubravko Lakos-Bujas. Σημειώνεται ότι χθες, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.400 μονάδες. 

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί traders και αναλυτές καταλήγουν στην εκτίμηση ότι μία σαρωτική επικράτηση των Δημοκρατικών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με μία συμφωνία για το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τη Wall Street. Όμως ο Lakos-Bujas θεωρεί ότι το καλύτερο δυνατό σενάριο για τις αμερικανικές αγορές είναι η νίκη του Τραμπ. 

Αντίθετα, η JP Morgan πιστεύει ότι το λεγόμενο «Blue Sweep» σενάριο (αυτό της κυριαρχίας των Δημοκρατικών σε Λευκό Οίκο, Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) θα είναι βραχυπρόθεσμα ουδέτερο για τις αγορές. «Πιθανότατα θα συνοδεύεται από κάποιους άμεσους θετικούς καταλύτες (όπως μεγαλύτερο δημοσιονομικό πακέτο και επενδύσεις σε υποδομές) αλλά και κάποιους αρνητικούς καταλύτες (όπως για παράδειγμα οι υψηλότεροι φόροι για επιχειρήσεις)», αναφέρει ο Lakos-Bujas σε ανάλυσή του. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News