Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 17:33
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ιστορικό υψηλό ρεκόρ με οδηγό τις μετοχές των Big tech 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισέρχεται στην καινούργια εβδομάδα από μια πορεία πολλά υποσχόμενη

Wall Street: Ιστορικό υψηλό ρεκόρ με οδηγό τις μετοχές των Big tech 

Αντιφατική είναι η εικόνα της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μιας εβδομάδας αρκούντως ενδιαφέρουσας, καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 μερικών εκ των σημαντικοτέρων αμερικανικών εταιρειών. 

Με «μπροστάρηδες» τις μετοχές των Big Tech, o Nasdaq έχει ήδη σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και ενισχύεται πέραν του 1,15%, ενώ από την άλλη ο Dow Jones καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,30%, με τον S&P 500 να βρίσκεται κάπου στη μέση σημειώνοντας άνοδο 0,40%. 

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 13 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον βιομηχανικό Dow Jones και 111 στον S&P 500, ανακοινώνουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ανάμεσά τους οι Apple, Microsoft, Netflix, Tesla, McDonald’s, Honeywell, Caterpillar και Boeing.

Μέχρι στιγμής από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 73% εξ αυτών, είναι καλύτερα των προσδοκιών, βάσει των στοιχείων της Bank of America. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv, τα έσοδα των αμερικανικών εισηγμένων αναμένεται να αυξηθούν κατά 23,7% το 2021, μετά την υποχώρηση 14,1% που σημείωσαν την περυσινή χρονιά. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισέρχεται στην καινούργια εβδομάδα από μια πορεία πολλά υποσχόμενη, με τους Dow Jones και Nasdaq να ολοκληρώνουν με θετικό πρόσημο τις πέντε από τις τελευταίες έξι εβδομάδες και τον S&P 500 τις δύο από τις τελευταίες τρεις. 

Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη 4,19% στην καλύτερή του εβδομάδα από τον Νοέμβριο. 
Το νέο δημοσιονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έχει περιβάλει με έναν άνεμο αισιοδοξίας τους επενδυτικούς κύκλους, καθώς αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην αμερικανική οικονομία. 

Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs όσο θα προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού, οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία θα γίνονται όλο και πιο θετικές. Στις προβλέψεις για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το 2021, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι θα τρέξει με ρυθμό 6,6%, δυόμισι εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News