Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Δίχως άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 2 χρηματιστηριακές με έδρα στη Βουλγαρία

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών

Δίχως άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 2 χρηματιστηριακές με έδρα στη Βουλγαρία

Προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ενημερώνει τους επενδυτές ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες Alternativa Financial και Post Finance και οι δύο με έδρα στη Βουλγαρία, δεν έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια της επιτροπής για να πραγματοποιούν συναλλαγές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ως εκ τούτου δεν θεωρούνται νόμιμες και όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οποιαδήποτε συναλλαγή των εν λόγω εταιρειών συνιστά ποινικό αδίκημα. 

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των από 3 Οκτωβρίου 2018 και 8 Φεβρουαρίου 2019 ανακοινώσεών της,  ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι φερόμενες ως επενδυτικές εταιρείες με έδρα στη Βουλγαρία «ALTERNATIVA FINANCΙAL LTD» και «POST FINANCE LTD», δεν επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχουν χρήματα πελατών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Ειδικότερα, πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News