Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 11:38
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Ασκήσεις ισορροπίας στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Ασκήσεις ισορροπίας στην Ευρώπη

Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες αμφιταλαντεύονται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις έχοντας στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, στις πολιτικές εξελίξεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, την Ιταλία, αλλά και στις πληροφορίες για τρίτο lockdown στη Γαλλία. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σχεδόν 0,2%, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζει η ολλανδική Prosus με την μετοχή της να κάνει 7,9%. Στο +2,3% και η Philips, που εμφάνισε αύξηση 7% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν στο σύνολό τους σχεδόν οι εταιρείες ημιαγωγών. Στους κερδισμένους της συνεδρίασης και η Siemens Energy με άνοδο 2,5%, καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο χρήσης. 

Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί οριακά (0,05%) στις 11:35 ώρα Ελλάδος, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και για τον DAX στη Φραγκφούρτη. Ισχυρότερες οι πιέσεις στον γαλλικό CAC 40, που καταγράφει πτώση 0,3%. Αντιθέτως ο MTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,35%. 

Αρνητικό είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί περισσότερο από 1% με το «καλημέρα». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News