Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 20:13
ΑΓΟΡΕΣ

Οι μακροοικονομικοί δείκτες τράβηξαν προς τα πίσω τις ευρωπαϊκές μετοχές 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 απώλεσε 0,57%

Οι μακροοικονομικοί δείκτες τράβηξαν προς τα πίσω τις ευρωπαϊκές μετοχές 

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω μια γενικευμένης πτωτικής τάσης και νέου προβληματισμού για την πορεία της ανάκαμψης της Ευρωζώνης. 

Κι αυτό γιατί η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο κατέβασε περαιτέρω ταχύτητα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα. 

Ειδικότερα ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 47,5 μονάδες, από 49,1 τον Δεκέμβριο και έναντι προβλέψεων για τιμή στις 47,6 μονάδες. 

Ο δείκτης για τη μεταποίηση έπεσε στις 54,7 μονάδες από τις 55,2, ενώ αυτός για τις υπηρεσίες συρρικνώθηκε περαιτέρω στις 45 μονάδες από τις 46,4, ένα μήνα νωρίτερα. 

Με τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία στο επίκεντρο, οι επενδυτές επιδόθηκαν σε ρευστοποιήσεις σήμερα, οδηγώντας τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 απώλεσε 0,57% με σχεδόν όλους τους κυριότερους κλάδους στα «κόκκινα» και τους κυκλικούς κλάδους να δέχονται τις περισσότερες πιέσεις. 

Τη μεγαλύτερη πτώση 2,48% σημείωσε ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής, ακολουθούμενος από τον τραπεζικό που αποδυναμώθηκε κατά 1,86%, των πρώτων υλών που έχασε 1,68% και τον ενεργειακό ο οποίος διέγραψε 1,35%. Εξαίρεση στη γενικευμένη πτωτική τάση αποτέλεσαν οι κλάδοι της υγείας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με άνοδο 0,29% και 0,14% αντίστοιχα. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου και σήμερα παρουσίασε τη χειρότερη εικόνα δεχόμενο πλήγμα με απώλειες 01,52%, με Παρίσι, Λονδίνο και Φρανκφούρτη να υποχωρούν κατά 0,56%, 0,30 και 0,24%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News