Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις με νέα ιστορικά ρεκόρ

Wall Street: Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις με νέα ιστορικά ρεκόρ

Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street στην πρώτη ημέρα της νέας εποχής στις ΗΠΑ και της διακυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο εν μέσω μιας γενικευμένης αισιοδοξίας στην ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου επιδόθηκε σε ανοδικό ράλι, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν νέα ιστορικά ρεκόρ.

Σήμερα οι δείκτες μετά το άνευρο ξεκίνημα οι δείκτες σημειώνουν κέρδη καταγράφοντας νέα ιστορικά ρεκόρ με τους Dow Jones και S&P 500 κινούνται ανοδικά περί 0,1% και τον Nasdaq να προσεγγίζει το +0,50%.

Πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες ναι μεν υποχώρησαν ωστόσο παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου οι αιτούντες νέα επιδόματα ανεργίας έφθασαν τους 900.000, από τους αναθεωρημένους πτωτικά 926.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για 925.000 νέες αιτήσεις.

Μικρή υποχώρηση καταγράφηκε και στα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας, καθώς υποχώρησαν κατά 127.000, στα 5,05 εκατ. συνολικά.

Η Wall Street ακολουθεί το παράδειγμα των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, καθώς φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός από την έλευση του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία ατόνησε, δίνοντας τη θέση του ξανά στον προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετούνται για άλλη μία φορά σε παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στις ΗΠΑ η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται για τα καλά.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η United Airlines ανακοίνωσε τα δικά της αποτελέσματα, καταγράφοντας το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο με ζημιές, ενώ όπως δήλωσε προτίθεται να περιορίσει το λειτουργικό της κόστος κατά 2 δισ. δολάρια έως το 2023, με τη μετοχή της να δέχεται πιέσεις να καταγράφει απώλειες σχεδόν 5,50%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News