Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 19:35
ΑΓΟΡΕΣ

Ο άνεμος αλλαγής οδηγεί τα χρηματιστήρια σε κέρδη 

Ο άνεμος αλλαγής οδηγεί τα χρηματιστήρια σε κέρδη 

Στον ρυθμό και στον τόνο της αλλαγής της εξουσίας στις ΗΠΑ κινήθηκαν σήμερα τα χρηματιστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, με την αισιοδοξία ότι ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η ορκωμοσία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Ελλάδος, θα επαναφέρει τη χώρα του στο δρόμο της συνεργασίας και της ενότητας, να προσφέρει τη σημερινή ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Στις ΗΠΑ η αισιοδοξία αυτή αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και με στυλοβάτες τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον τεχνολογικό που έκλεισαν με κέρδη 2,77% και 1,83% αντίστοιχα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,72%.

Η αιτία για τα σημερινά κέρδη του τεχνολογικού κλάδου ήταν οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 δύο εταιρειών από διαφορετικές πλευρές του Ατλαντικού.

Η ολλανδική κατασκευάστρια ημιαγωγών ASML δημοσίευσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα και δήλωσε ότι τα επόμενα χρόνια αναμένει διψήφια ανάπτυξη των πωλήσεών της, ενώ όπως ανακοίνωσε το Netflix κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του, το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ξεπέρασε τους 200 εκατ. συνδρομητές.

Από τους υπόλοιπους βασικότερους κλάδους, ξεχώρισαν των μέσων μαζική ενημέρωσης, των λιανικών πωλήσεων και των ταξιδίων και αναψυχής με κέρδη 1,69%, 1,31% και 1,21% αντίστοιχα.

Εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο υπήρχαν και στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και στο ανώτερο σώμα της βουλής, αφότου τη Δευτέρα την είχε εξασφαλίσει από το κατώτατο κοινοβουλευτικό σώμα και κάπως έτσι ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,93%.

Στο +0,77% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με κέρδη 0,53% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο CAC 40 στο Παρίσι, 0,41% πρόσθεσε ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News