Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με νέο ρεκόρ αναμένει την ορκωμοσία Μπάιντεν 

Wall Street: Με νέο ρεκόρ αναμένει την ορκωμοσία Μπάιντεν 

Με τα βλέμματα όλου του πλανήτη να είναι στραμμένα στη σημερινή ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο πνέει αέρας αισιοδοξίας, καθώς η μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν, σηματοδοτεί και το τέλος μια τετραετίας η οποία πλημμυρίσθηκε από αβεβαιότητα. 

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της θητείας του έβαλε κατά πάντων και σίγουρα το πέρασμά του θα μείνει ανεξίτηλο στην αμερικανική ιστορία, με επιστέγασμα το χειρισμό της κυβέρνησής του στην πανδημία του κορωνοϊού, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετράει τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα κρούσματα. 

Σήμερα και με την αναμενόμενη αλλαγή στον αμερικανικό πολιτικό στίβο, στη Wall Street το κλίμα είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξο και τον Nasdaq να έχει ήδη καταγράψει ιστορικό υψηλό ρεκόρ, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή του Netflix που έχει κάνει άλμα περί του 13%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του για το δ΄ τρίμηνο του 2020, διάστημα κατά το οποίο ξεπέρασε τους 200 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα οι Dow Jones και S&P 500 επέστρεψαν ξανά άνω των 30.000 και 3.800 μονάδων αντίστοιχα. 

Ικανοποίηση έχουν φέρει και τα αποτελέσματα της Morgan Stanley (η μετοχή της κινείται ανοδικά περί του 1%) για το προηγούμενο τρίμηνο, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, με τα καθαρά κέρδη να εκτινάσσονται κατά 56,% και τα έσοδά της να ενισχύονται κατά 24,7%.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων θα πρωταγωνιστήσουν στο επενδυτικό ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν θα ξεκινάει να εφαρμόζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος πρότεινε ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων. 

Ωστόσο επίσης πρέπει να σημειωθεί. ότι επί ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, η Wall Street γνώρισε ανεπανάληπτες στιγμές, καταγράφοντας τη μακροβιότερη bull market της ιστορία της (το διάστημα όταν ένα περιουσιακό στοιχείο ή δείκτης δεν χάνει το 20% της αξίας του από το υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News