Business & Finance Παρασκευή 23/10/2020, 14:25
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί «τρέχουν» 3% οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές

Γιατί «τρέχουν» 3% οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές

Δυναμική άνοδο της τάξης του 3% σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης, καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Barclays και μια σειρά από θετικά μακροοικονομικά στοιχεία δημιουργούν αγοραστικό ενδιαφέρον. 
  
Η Barclays είναι εκείνη που δίνει το έναυσμα της ανόδου στον κλάδο, με τη μετοχή της να σημειώνει κέρδη 7,7%, αφότου τα αποτέλεσμά της για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 611 εκατ. λιρών, με τα κέρδη αναλογούντα στους μετόχους να είναι διπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών, στα 273,5 εκατ. λίρες. «Όπως συμβαίνει και με τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, ο τομέας της επενδυτικής τραπεζικής αντισταθμίζει τις πιο αδύναμες επιδόσεις της καταναλωτικής τραπεζικής», εξηγεί ο Νιλ Γουίλσον, επικεφαλής αναλυτής αγορών του Markets.com, μιλώντας στο Yahoo Finance. 

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού σπάνε στην Ευρώπη  το φράγμα των 200.000, τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας ενθαρρύνουν τους επενδυτές. Η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας ήταν αυξημένη τον Οκτώβριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς ο δείκτης PMI της Markit ενισχύθηκε στο 58, την υψηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2018. 

Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν τον περασμένο μήνα αύξηση 1,5%, υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν, ενώ έκλεισαν το τρίτο τρίμηνο με άνοδο 17%.

Με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη Stoxx 600 Banks να σημειώνει άνοδο 3,12%, οι βρετανικές τράπεζες πρωταγωνιστούν  στη συνεδρίαση. Η Lloyds ενισχύεται κατά 4,7%, η Standard Chartered κερδίζει 3,6%, η HSBC 3,5% και η Virgin Money 3,8%. 

Άνοδο 4,1% σημειώνει η Nordea, 3% η Commerzbank και 2,6% η Commerzbank. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News