Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 17:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κομμένη φόρα με τράπεζες και μέτρα στήριξης στο επίκεντρο 

Wall Street: Κομμένη φόρα με τράπεζες και μέτρα στήριξης στο επίκεντρο 

Οι εξαγγελίες του νέου προέδρου των ΗΠΑ για νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, δεν έχει σταθεί σήμερα αρκετό για να παροτρύνει τους επενδυτές να τοποθετηθούν στις αμερικανικές μετοχές, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Σήμερα εξάλλου πριν ηχήσει το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους τρεις εκ των μεγαλυτέρων αμερικανικών τραπεζών. 

Η Wall Street συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε χθες καταγράφοντας απώλειες, όταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης κινούταν σε θετικό έδαφος, για να κάνει στροφή 180 μοιρών στο «finish» και να κλείσει με πτώση. 

Μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που θα προτείνει προς ψήφιση.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση των 600 δολαρίων που θα δίνονταν στους Αμερικανούς στα 1.400 δολάρια. Η επιπρόσθετη ασφάλιση των ανέργων θα αυξηθεί επίσης στα 400 δολάρια την εβδομάδα από 300 δολάρια και θα επεκταθεί έως το Σεπτέμβριο, ενώ 160 δισ. δολάρια θα διοχετευθούν για την ενίσχυση των προσπαθειών εμβολιασμού και τεστ καθώς και 350 δισ. δολάρια θα δοθούν ως οικονομική βοήθεια στις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το δ΄ τρίμηνο του 2020 δεν στάθηκαν ικανά να δώσουν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες, με την JP Morgan να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις Citigroup και Wells Fargo, να καταγράφουν καλύτερα του αναμενομένου κέρδη όχι όμως και έσοδα. 

Στις πρώτες συναλλαγές ο Dow Jones και ο S&P 500 αποδυναμώνονται περί του 0,80% και τον Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 0,60%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News