Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 23:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ατολμία και απώλειες στο τέλος της συνεδρίασης 

Wall Street: Ατολμία και απώλειες στο τέλος της συνεδρίασης 

Χωρίς μεγάλες εξάρσεις κινήθηκε σήμερα η Wall Street, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονταν σε αναζήτηση κατεύθυνσης. 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι Dow Jones και Nasdaq κινούνταν σε θετικό έδαφος, με τον S&P 500 να καταγράφει ισχνές απώλειες, ωστόσο στην κυριολεξία στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης συμπαρέσυρε και τους άλλους δύο δείκτες προς τα κάτω. 

Η προσμονή των ανακοινώσεων του Τζο Μπάιντεν αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησής του για το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, δεν λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των επενδυτών. Ο Μπάιντεν σε λίγες ώρες θα προβεί σε δηλώσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα πακέτο ύψους 2 τρισ. δολαρίων. 

Νευρικότητα προήλθε και από τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα να κάνουν άλμα στις 965.000, από 784.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και πολύ μακριά από τις 795.000 αιτήσεις τις οποίες εκτιμούσαν οι αναλυτές του Reuters.

Οι επενδυτές δεν αναθάρρησαν ούτε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου, με τις οποίες επιβεβαίωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για πολύ καιρό ακόμη, ενώ η Fed θα διατηρήσει ως έχει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. 

Ο Dow Jones απώλεσε 0,22% για να κλείσει στις 30.991,52 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,38% στις 3.795,54 μονάδες, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 0,12% στις 13.112, 64 μονάδες. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News