Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 23:30
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε στάση αναμονής με μικρά κέρδη

Wall Street: Σε στάση αναμονής με μικρά κέρδη

Με άνοδο κατάφερε και τερμάτισε η Wall Street με τους λεγόμενους «αμυντικούς» τομείς να καθοδηγούν τα κέρδη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις λεπτομέρειες από το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ, αλλά και τις ακροαματικές διαδικασίες στο Κογκρέσο για την αποπομπή του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Ωθηση στον «αμυντικό» κλάδο, όπως εταιρείες κοινής ωφελείας και real estate, έδωσε και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, μετά από έξι συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις. Στον αντίποδα, κινήθηκαν οι «κυκλικές» μετοχές που είναι συνδεδεμένες με την πορεία της οικονομίας. 

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Dow Jones κατάφερε να καλύψει τις οριακές του απώλειες και να σταθεροποιηθεί, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,27% και ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq με 0,47% με βασικό στήριγμα τη μετοχή της Intel. Ο S&P 500 κατέγραφε προς στιγμή υψηλότερα κέρδη, τα οποία όμως εν συνεχεία μετρίασε, όταν η Φέντεραλ Ριζέρβ παρουσίασε το «Μπεζ Βιβλίο» της, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα μετριάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η αγορά εργασίας παρουσίασε εξασθένηση σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, εξαιτίας της νέας έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ όσο και για τα εταιρικά αποτελέσματα που αρχίζουν την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό και αναλυτές θεωρούν φυσιολογική την προσωρινή απομάκρυνση των επενδυτών από τις κυκλικές μετοχές.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News