Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 23:15
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με μικρά κέρδη και επιφυλάξεις

Wall Street: Με μικρά κέρδη και επιφυλάξεις

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street τη σημερινή συνεδρίαση, με το προβάδισμα να έχουν οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να μεταθέτουν το ενδιαφέρον τους σε κλάδους που θεωρούνται πιο συνδεδεμένοι με την οικονομία, ποντάροντας σε ανάκαμψη το 2021. 

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 παρουσίασε υψηλές επιδόσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως επίσης και οι κυκλικές μετοχές, όπως χρηματοοικονομικές και ενέργειας. Οι traders στοιχηματίζουν ότι ο επικείμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αυξήσει σημαντικά τις δημοσιονομικές δαπάνες, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τα εμβόλια θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και οι κυκλικές μετοχές είναι τα αστέρια του 2021», αναφέρει ο Μάικλ Τζέιμς της Wedbush Securities στο Λος Αντζελες. 

Ορισμένοι επενδυτές ωστόσο εμφανίζονται κάπως επιφυλακτικοί εν όψει της έναρξης της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων παρακολουθώντας ταυτόχρονα και τις εξελίξεις γύρω από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Η άρνηση του κατηγορητηρίου από τον Τραμπ και οι αμφιλεγόμενες φημολογίες περί νέας αναμενόμενης επίθεσης καταδεικνύουν το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν σε αυτή την χώρα για να πάμε μπροστά», λέει χαρακτηριστικά ο Μάικλ Ο’Ρούρκε, στρατηγικός αναλυτής της JonesTrading. 

Ο Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,19%, ο S&P 500 με 0,04% και ο Nasdaq με 0,28%. Μεταξύ των κλάδων του S&P 500, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο κλάδος επικοινωνιών. Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι μεγάλες εταιρείες των social media, όπως Twitter και Facebook, θα δεχθούν έντονες πιέσεις στο Κογκρέσο. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η μετοχή της General Motors άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δεκαετίας, από τη στιγμή που η διευθύνουσα σύμβουλος Μάρι Μπάρα παρουσιάσε τα σχέδια για πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της αυτοκινητοβιοηχανίας για λογαριασμό της FedEx έως το τέλος του έτους. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News