Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια επιστροφής σε ανοδική πορεία

Wall Street: Προσπάθεια επιστροφής σε ανοδική πορεία

Υποτονική είναι η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, μετά το χθεσινό διάλειμμα για ανασύνταξη από τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία αποπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Κκογκρέσο, περιέβαλε με μια νευρικότητα τους επενδυτές, οι οποίοι και προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις. 

Ωστόσο οι Δημοκρατικοί δείχνουν ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν πίσω και έχουν δώσει περιθώριο έως σήμερα στον Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει οικειοθελώς, ειδάλλως θα προχωρήσουν σε δεύτερη καταγγελία προς το πρόσωπό του.

Χθες ο Dow Jones με τις απώλειες 0,29% κατάφερε να διασώσει τις 31.000 μονάδες (έκλεισε στις 31.008,69), με τον Nasdaq επίσης να διατηρείται άνω των 13.000 μονάδων, μετά την υποχώρησή του κατά 1,25% (13.036,43). Αντίθετα ο S&P 500 με την πτώση του 0,66%, έπεσε κάτω από τις 3.800 μονάδες και συγκεκριμένα στις 3.799,61.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή «κομήτης» της Wall Street, αυτή της Tesla, απώλεσε 7,82% στην πρώτη της συνεδρίαση που ολοκλήρωσε με αρνητικό πρόσημο στις τελευταίες δώδεκα και στη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από αυτή την εβδομάδα έχει ανοίξει η περίοδος των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων αμερικανικών εταιρειών για το δ ΄ τρίμηνο του 2020.

Ανεπίσημα την έναρξη σηματοδοτεί η ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους τρεις μεγάλες «κυρίες» του τραπεζικού κλάδου, οι Citigroup, JP Morgan και Wells Fargo. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα έσοδα των τραπεζών αναμένεται να καταγράψουν απώλειες έως και 42%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 9,8% σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, εντούτοις στο τρέχον τρίμηνο προβλέπεται να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να καταγράψουν κέρδη 16,4%.

Στις πρώτες συναλλαγές ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,20%, με τους Dow Jones και S&P 500 να κινούνται με ελάχιστες αρνητικές και θετικές μεταβολές πέραν του μηδενός.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News