Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 23:29
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με πτώση έκλεισε η Wall Street

Με πτώση έκλεισε η Wall Street

Με πτώση έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα πρόσφατα κέρδη τους, εν αναμονή της έναρξης της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020. 

Τη μεγαλύτερη πτώση, 1,25%, κατέγραψε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, στον απόηχο της «βουτιάς» 10% που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά η μετοχή του Twitter, χάνοντας 2,5 δισ.δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της. Και πάλι όμως, η μετοχή της ενισχύεται 160% από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Με μικρότερη πτώση 0,29% έκλεισε Dow Jones και με 0,66% ο S&P 500. 

Οι αμερικανικές μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω προσδοκιών ότι η νέα κυβέρνηση των Δημοκρατικών που θα έχει και τον έλεγχο της Γερουσίας, θα προχωρήσει σε πολύ μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες για να στηρίξει την οικονομία. Ορισμένοι ωστόσο επενδυτές εκφράζουν κάποιες ανησυχίες για πιθανές καθυστερήσεις στα νέα μέτρα στήριξης, καθώς οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον για υποκίνηση των βίαιων επεισοδίων στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για το ενδεχόμενο περισσότερων βίαιων επεισοδίων, μετά την προειδοποίηση του FBI για πιθανές ένοπλες διαμαρτυρίες στην Ουάσιγκτον εν όψει της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, με τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να συνεχίζουν την ανιούσα και τις υψηλές επιδόσεις των κλάδων που επηρεάζονται τα μέγιστα από την οικονομία, όπως ενέργεια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο Κέιθ Λέρνερ, στρατηγικός αναλυτής της Truist Advisory Services, θεωρεί ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να τρέφουν αισιοδοξία για τα μέτρα στήριξης. Απλώς, μετά το ράλι της προηγούμενης εβδμάδας, η αγορά έκανε μία παύση να απορροφήσει τα κέρδη, προσθέτει ο αναλυτής.  

moneyreview.gr
    

   
    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News