Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 19:40
ΑΓΟΡΕΣ

Εκκίνηση εβδομάδας με υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών

Εκκίνηση εβδομάδας με υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών

Με απώλειες μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να μην δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο, καθώς ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και του υγειονομικού προσωπικού, δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες από τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. 

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης δεν έκανε την εμφάνισή της κάποια είδηση που θα μπορούσε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν οι εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το νέο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος της Boeing τύπου 737-500 το Σαββατοκύριακο, επισκίασε τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης με απώλειες 1,78%, δεχόμενος επίσης έντονες πιέσεις από τη μετοχή της TUI που έκανε βύθιση 7,91%. Η άντληση κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες προερχόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού, έτρεψε  τους επενδυτές σε φυγή. 

Από κοντά με πτώση 1,70% ακολούθησε ο κλάδος των πρώτων υλών και κάπως έτσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση έχοντας απωλέσει 0,67%. 

Σε αντίθετη πορεία με τη γενικευμένη πτωτική τάση η μετοχής της εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών JD Sports, η οποία έκλεισε με άνοδο 3,81%, μετά την ανακοίνωσή της με την οποία αναθεώρησε επί τα βελτίω τις πωλήσεις της. 

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ οι πρώτες αντιδράσεις μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, αρχίζουν ξανά να διαμορφώνουν ένα κλίμα πόλωσης στη χώρα. 

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί θα θέσουν προς ψήφιση εντολή, με την οποία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα ζητήσει από τον πρόεδρο Τραμπ να παραιτηθεί από το αξίωμά του. 

Την ίδια ώρα το Twitter προχώρησε στη διαγραφή του προσωπικού λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου, κίνηση που δεν χαιρετίσθηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News