Business & Finance Κυριακή 10/01/2021, 20:41
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική επάνοδος των μετοχών αμερικανικών τραπεζών

Δυναμική επάνοδος των μετοχών αμερικανικών τραπεζών

Από ουραγοί σε πρωταγωνιστές της χρηματιστηριακής αγοράς αναδεικνύονται οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά που τις οδήγησε η κρίση της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν μεγάλη αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών το 2021. 

Το εάν θα διατηρήσουν αυτή την κεκτημένη ταχύτητα θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της ατζέντας του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τη νομισματική πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ και από το πόσο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19. Τον προηγούμενο μήνα, η επιλογή της Τζάνετ Γέλεν στο κορυφαίο αξίωμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και η απόφαση να δοθεί ξανά το πράσινο φως στις επαναφορές ιδίων μετοχών συνέβαλαν τα μέγιστα στην επάνοδο του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος ευνοήθηκε τα μέγιστα από την αύξηση τόσο των εξαγορών και συγχωνεύσεων όσο και των χρηματιστηριακών συναλλαγών. 

Ο δείκτης KBW για τις τράπεζες ενισχύθηκε 8,4% τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την άνοδο 1,8% του δείκτη S&P 500. H αισιοδοξία των εμβολίων και η στροφή προς τις μετοχές αξίας από τις μετοχές ανάπτυξης έδωσαν νέο έναυσμα στις μετοχές τόσο των μεγάλων όσο και μικρότερων αμερικανικών τραπεζών. Και τώρα που ανοίγει η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η κίνηση των μετοχών θα έχει να κάνει λιγότερο με τα αποτελέσματα του τριμήνου και περισσότερο με τις προοπτικές του 2021, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κάποιοι αναλυτές. 

«Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών είναι ξανά ελκυστικές, χάρη στην αισιοδοξία για τα μέτρα στήριξης, τις δαπάνες για υποδομές και τις καλύτερες κεφαλαιακές αποδόσεις», αναφέρει ο Ρίτσαρντ Ραμσντεν, αναλυτή της Goldman Sachs. «Τα καλύτερα αναμένεται να έρθουν», λέει η Ερικα Ναγιάριαν, αναλύτρια της BofA, αναφερόμενη στο 2021, το οποίο θεωρεί ότι θα είναι ένα δυνατό έτος για τις μετοχές των τραπεζών.  

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News