Business & Finance Τετάρτη 21/10/2020, 20:13
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα του bitcoin μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από PayPal

Στα υψηλότερα επίπεδα εξαμήνου αναρριχήθηκε το bitcoin, με την τιμή του ψηφιακού νομίσματος να υπερβαίνειτ ο φράγμα των 12.000 δολαρίων. Αφορμή η απόφαση της PayPal Holdings, που ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν και bitcoin στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, αλλά και να πραγματοποιούν αγορές με κρυπτονομίσματα στις 26 εκατ. εμπορικές επιχειρήσεις του δικτύου της.

Η νέα υπηρεσία καθιστά την PayPal μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ που επιτρέπουν στους πελάτες πρόβαση στα ψηφιακά νομίσματα, σε ένα βήμα που ενισχύει το κύρος του bitcoin και των υπολοίπων ψηφιακών νομισμάτων ως βιώσιμου μέσου πληρωμών.

Η PayPal, που έχει την έδρα της στη Καλιφόρνια, προετοιμάζει το δίκτυό της για τα νέα ψηφιακά νομίσματα που αναμένεται να αναπτυχθουν από κεντρικές τράπεζες και επιχειρήσεις, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταν Σούλμαν.

Οι κάτοχοι λογαριασμού PayPal στις ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αγοράζουν, πωλούν και κρατούν κρυπτονομίσματα στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της υπηρεσίας στη εφαρμογή πληρωμών Venmo και σε κάποιες αλλες χώρες στο πρώτο ήμισυ του 2021.

Η PayPal έχει 346 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς ανά τον κόσμο, έχοντας επεξεργασθεί πληρωμές 222 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο.

Στον απόηχο της είδησης, το bitcoin αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2019, πάνω από το όριο των 12.000 δολαρίων. Από τις αρχές του έτους, έχει σημειώσει κέρδη πάνω από 75%.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News