Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 12:13
ΑΓΟΡΕΣ

Axia: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει συνέχεια στο ράλι

Axia: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει συνέχεια στο ράλι

Σε αναβάθμιση των τιμών-στόχου της για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησε η Axia Research, εκτιμώντας ότι το ράλι του κλάδου θα συνεχιστεί, παρά τις υπερ-αποδόσεις της τάξης των 49 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Axia επιβεβαιώνει τη σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει και για τις τέσσερις τράπεζες και ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ (από 1,8 ευρώ) για την Alpha Bank και τη Eurobank, στα 7,2 ευρώ (από 5,5 ευρώ) για την Εθνική και στα 3,4 ευρώ (από 3,1 ευρώ) για την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι αναλυτές αποδίδουν τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου στα καλά θεμελιώδη στοιχεία του και στην εντεινόμενη προσδοκία ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

Σύμφωνα με την άποψή τους, η άνοδος των μετοχών θα συνεχιστεί, καθώς το consensus εξακολουθεί να υποτιμά το momentum στα έσοδα από τόκους και στο κόστος ρίσκου.

Συγκεκριμένα, η Axia εκτιμά ότι τα έσοδα από τόκους θα εμφανίσουν μέση ετήσια αύξηση 8-10%, ενώ στο μέτωπο του κόστους ρίσκου, οι τράπεζες αναμένεται να υπερ-αποδώσουν με ευκολία έναντι των business plans και των εκτιμήσεων της αγοράς, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και των υψηλότερων τιμών των ακινήτων.

Ένας ακόμα παράγοντας τον οποίο συνυπολογίζει η Axia είναι η σημασία της αξιοποίησης του πλεονάζοντος κεφαλαίου του κλάδου, καθώς οι αρχές εμφανίζονται πιο πρόθυμες να επιτρέψουν στις τράπεζες να κάνουν επενδύσεις που ενισχύουν την αξία, έναντι της διανομής κεφαλαίου, μέχρι να μειωθούν τα επίπεδα του αναβαλλόμενου φόρου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Societe Generale: Σχεδόν βέβαιη η επενδυτική βαθμίδα στις 20 Οκτωβρίου ή 1 Δεκεμβρίου

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη

Deutsche Bank για Εθνική Τράπεζα: Ισχυρό momentum κερδών – Buy με στόχο τα 6,15 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News