Business & Finance Τρίτη 23/05/2023, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος των ΗΠΑ

Πτωτικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς παραμένει το αδιέξοδο για το ταβάνι του χρέους των ΗΠΑ μετά τη νέα συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,24% στις 467,77 μονάδες με τους κλάδους των ταξιδιών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να ηγούνται των απωλειών.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.759,23 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC σημειώνει απώλειες 0,45% στις 7.444,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE καταγράφει πτώση 0,16% στις 7.758,86 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX χάνει 0,29% και στην Ιταλία ο MIB χάνει 0,26%.  

Οι μετοχές του ελβετικής τράπεζας Julius Baer υποχώρησαν έως και 7,6% καθώς ανακοίνωσε κατώτερα των εκτιμήσεων στοιχείων που δείχνουν μια μέτρια άνοδο στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και τις εισροές χρημάτων τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους

Δέκα ημέρες προτού η απειλή κήρυξης μιας άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ γίνει πραγματικότητα, ο αμερικανός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αντιπολιτευόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέβαλαν προσπάθεια χθες Δευτέρα να δείξουν πως πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση, υιοθέτησαν πιο συμφιλιωτικό τόνο, χωρίς μολαταύτα το τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους να ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι ακόμη.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News