Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτά πρόσημα και ανησυχίες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Μεικτά πρόσημα και ανησυχίες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις ανησυχίες για το όριο χρέους στις ΗΠΑ και τις προοπτικές για τις νομισματικές πολιτικές σε ΗΠΑ και Ευρώπη να βαρύνουν το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 469,41 μονάδες, αφού την Παρασκευή ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενάμιση χρόνου. Οι τράπεζες και οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ οι μετοχές των εταιριών υγείας ήταν ενισχυμένες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,23% στις 16.237,52 μονάδες, αφού ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,24% στις 7.775,82 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στο όριο του -0,07% και στις 7.485,49 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο διολισθαίνει 0,54% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,48% στις 9.295 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι συνομιλίες για το όριο του χρέους βρίσκονται εκ νέου σε αδιέξοδο, δέκα μέρες πριν την 1η Ιουνίου με ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντώνται σήμερα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους, ενώ η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν απηύθυνε νέα προειδοποίηση της Κυριακή.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Ryanair Holdings Plc πιστεύει ότι θα αυξηθεί 10% ο αριθμός των επιβατών της, κατά την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω της ισχυρής ζήτησης, καθώς και ότι θα έχει «μέτρια ετήσια αύξηση» κερδών το επόμενο έτος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News