Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 23:36
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

Σε νέα ύψη έκλεισαν και σήμερα οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, ενώ σε άνοδο γύρισε και ο Dow Jones, μετά τη μικρή νευρικότητα που παρουσίασε λίγο πριν από το κλείσιμο. Οριακές διακυμάνσεις είχε παρουσιάσει αντίστοιχα και ο S&P 500. 

Το σημερινό ράλι παρέκαμψε τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τον τελευταίο μήνα του 2020, που έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η προσωρινή νευρικότητα προκλήθηκε από τις αναφορές ότι κάποιοι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές αντιτίθενται σε πιο υψηλά επιδόματα, με αποτέλεσμα να καμφθούν προς στιγμή οι ελπίδες των επενδυτών. Αναλυτές σημειώνουν πόσο «ευαίσθητη» έχει γίνει η αγορά στην παραμικρή ένδειξη όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Οι ελπίδες από τα εμβόλια σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ώθησαν το δείκτη S&P 500 πάνω από το επίπεδο των 3.800 μονάδων στη συνεδρίαση της Πέμπτης για πρώτη φορά και τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες σε κέρδη στην πρώτη εβδομάδα του έτους. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 1,83%, ο Dow Jones με 1,6% και ο Nasdaq με 2,5%. Στη σημερινή συνεδρίαση, οι τρεις δείκτες κατέγραψαν αντίστοιχα άνοδο 0,54%, 0,18% και 1,03%. 
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News