Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 20:30
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Mε κέρδη άνω του 6% οι τιμές πετρελαίου την εβδομάδα

Mε κέρδη άνω του 6% οι τιμές πετρελαίου την εβδομάδα

Κέρδη άνω του 6% κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, χάρη στη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει σημαντικά την παραγωγή της και στη συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

«Οι συναλλασσόμενοι αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά στην αγορά είναι αυτή τη στιγμή λίγο πιο περιορισμένη και με τη δέσμευση του Ριάντ να την μειώσει ακόμη περισσότερο θα διατηρηθεί μία ισορροπία, παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα περιοριστικά μέτρα», εκτιμά ο Φιλ Φλάιν, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο. 

Και στη σημερινή συνεδρίαση, οι τιμές παρέμειναν σε υψηλά 11 μηνών, με το brent στο Λονδίνο να κινείται στα 55,42 δολάρια και το αργό στη Ν.Υόρκη στα 51,65 με άνοδο άνω του 1,5%. Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι οι τιμές πετρελαίου μπορεί να παρουσιάσουν κάποια διόρθωση τους επόμενους μήνες, εάν η ζήτηση για καύσιμα περιοριστεί λόγω της πανδημίας. Οι αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια και στις μετακινήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσαν να ασκήσουν ξανά νέες πιέσεις στις πωλήσεις καυσίμων, υπονομεύοντας την προοπτική ανάκαμψης της ζήτησης στο πρώτο εξάμηνο του 2021. 
   
   
moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News