Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή λίγο μετά το άνοιγμα. Κέρδη για την Tesla.

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή λίγο μετά το άνοιγμα, στον απόηχο των νέων κλυδωνισμών στις περιφερειακές τράπεζες και εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα βρεθεί λύση για το ζήτημα του χρέους της κυβέρνησης και θα αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 0,09% στις 33.340,98 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση 0,02% στις 4.130 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,18% στις 12.350 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Τesla σημειώνει άνοδο μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι βρήκε νέο CEO και την είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές σε τρία μοντέλα της, παρά το γεγονός ότι αποσύρει 1,1 εκατ. μοντέλα στην Κίνα για να επισκευάσει ένα ελάττωμα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι ανέβαλαν μια συνάντηση για το ανώτατο όριο του χρέους που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Η καθυστέρηση αντανακλά την πρόοδο στις συζητήσεις σε επίπεδο προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Εξάλλου, η υπ. Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, διεμήνυσε ότι το μόνο θετικό αποτέλεσμα στην τρέχουσα αντιπαράθεση για το χρέος των ΗΠΑ είναι να αυξήσει το Κογκρέσο το ανώτατο όριο.

«Θα βρουν μια συμφωνία – πρέπει να θυμόμαστε ότι οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκίνησαν», δήλωσε η Marie Jacot-Cardoen, διευθύνουσα σύμβουλος της Edmond de Rothschild Asset Management France, στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι πιθανό ο πολιτικός ανταγωνισμός να αυξηθεί πριν επιτευχθεί η συμφωνία, αλλά πιστεύουμε ότι θα βρεθεί συμβιβασμός».

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο, μετά από πτώση 0,8% τον Μάρτιο, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Πρόκεται για την πρώτη άνοδος για τις τιμές εισαγωγών από τον Δεκέμβριο του 2022. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News