Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική συνεδρίαση με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Υποτονική συνεδρίαση με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε υποτονικό κλίμα έκλεισε η Wall Street με μεικτά μεν πρόσημα αλλά πολύ περιορισμένες μεταβολές και με τους επενδυτές να περιμένουν τα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ. 

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05% στις 4.138,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με άνοδο 0,18% στις 12.256,92 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε με μικρή πτώση 0,17% ή κατά 55 μονάδες στις 33.618,69 μονάδες.

Η προσοχή όλη των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου που δημοσιοποιούνται την Τετάρτη, αφού πρώτα ανακοινωθούν αύριο τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού. 

Η Wall Street μόλις ολοκλήρωσε μία ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα την προηγούμενη εβδομάδα με το δείκτη Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάρτιο. Οι απώλειες έλαβαν χώρα παρά το ράλι στο τέλος της εβδομάδας οπότε οι μετοχές των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών παρουσίασαν ανάκαμψη. 

«Σε μία πρώτη ματιά, η αγορά παρουσίασε μία πιο χλιαρή προσέγγιση στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς προσπαθεί να χωνέψει τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και να προετοιμαστεί για τα νέα στοιχεία. Ωστόσο, μία πιο ενδελεχή ματιά, δείχνει ότι η νευρικότητα εξακολουθεί να υφίσταται», αναφέρει η Goldman Sachs. 

H μετοχή της PacWest παρουσίασε άνοδο 28% από τη στιγμή που η τράπεζα ανακοίνωσε ότι μειώνει το μέρισμά της. Σε άνοδο και οι Citigroup, Wells Fargo και JPMorgan Chase. 

H μετοχή της Disney ενισχύθηκε περισσότερο από 2,3% στην αρχή της συνεδρίασης εν αναμονή των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της εταιρείας. 

Αυτό που συζητούν οι επενδυτές είναι εάν η τραπεζική κρίση έχει αρχίσει να μετριάζεται, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Oanda, Edward Moya. «Η Wall Street μοιάζει σαν να προσπαθεί να διαπιστώσει εάν οι τραπεζικές πιέσεις έχουν φθάσει στο τέλος τους». 

Την ίδια στιγμή, η μετοχή Α της Berkshire Hathaway ενισχύθηκε περισσότερο από 1%, από τη στιγμή που η επενδυτική αυτοκρατορία του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 13% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ η ρευστότητά της ξεπέρασε τα 130 δισ.δολάρια. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News