Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 22:45
ΑΓΟΡΕΣ

Real estate: Καλή εναλλακτική για τους επενδυτές που φεύγουν από τις τράπεζες

Real estate: Καλή εναλλακτική για τους επενδυτές που φεύγουν από τις τράπεζες

Οι μετοχές του real estate αποτελούν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές «αμυντικό» πεδίο για τους επενδυτές, καθώς οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ συνεχίζουν να δέχονται σφυροκόπημα μία ημέρα αφότου η Φέντεραλ Ριζέρβ έδωσε σήμα για πιθανή διακοπή των επιτοκιακών αυξήσεων. 

Από τους 11 κορυφαίους κλάδους του δείκτη S&P 500, μόνο δύο σημείωσαν άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση. Ο δείκτης για τις μετοχές του real estate παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις από αυτές της ευρύτερης αγοράς, με άνοδο 1,5% στη σημερινή συνεδρίαση, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να ακολουθεί στενά. 

Σε αναζήτηση εσόδων

Οι μετοχές του real estate έχουν ξεπεράσει σε επιδόσεις την ευρύτερη αμερικανική αγορά

Source: Bloomberg

 

Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για τις τοπικές τράπεζες έχει κάνει τους επενδυτές να αναζητούν την ασφάλεια στην αγορά ομολόγων. Η στροφή αυτή έχει οδηγήσει σε μείωση των αποδόσεων και κλάδοι όπως το real estate και οι εταιρείες κοινής ωφελείας, αναμένεται να ωφεληθούν, αναφέρει ο Ματ Μάλεϊ, στρατηγικός αναλυτής της Miller Tabak + Co. 

O δείκτης S&P Composite 1500 Real Estate έχει αυξηθεί 1,4%, ενώ τα επενδυτικά ταμεία στην αγορά του real estate καταγράφουν επίσης άνοδο. Την ίδια στιγμή, η απόδοση του διετούς αμερικανικούη υποχώρησε στο 3,7%.  

Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι θα μπορούσε να σημάνει μία πιθανή παύση των επιτοκιακών αυξήσεων της Fed για τις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές, δήλωσε η Lauren Goodwin, οικονομολόγος και στρατηγική αναλύτρια χαρτοφυλακίου στη New York Life Investments.

«Η ίδια η αιτία της οικονομικής επιβράδυνσης – τα υψηλότερα επιτόκια – είναι επίσης μια σημαντική πηγή απόδοσης των επενδυτών, ωστόσο. Επί χρόνια, οι επενδυτές έπρεπε να βασίζονται κυρίως στην ανατίμηση των τιμών για να προσθέσουν αξία χαρτοφυλακίου».

Η αλλαγή στο μακροοικονομικό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη δράση των τιμών χρησιμεύουν ως ευκαιρία για τους επενδυτές να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα στο συγκρατημένο περιβάλλον πληθωρισμού και επιτοκίων που η αγορά αναμένει ότι θα ακολουθήσει, πρόσθεσε.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News