Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 23:27
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: «Απογείωση» με νέα ρεκόρ

Wall Street: «Απογείωση» με νέα ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street συνεχίζοντας τα αγνοεί το χάος που προκάλεσε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και εστιάζοντας στην υποστηρικτική δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι Δημοκρατικοί τώρα που θα ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το «φράγμα» των 13.000 μονάδων με άνοδο 2,56%, χάρη στα κέρδη άνω του 2% των μετοχών Apple και Microsoft. Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε και ο δείκτης S&P 500 πάνω από το επίπεδο των 3.800 μονάδων με άνοδο 1,5%, ενώ ο δείκτης Dow έκλεισε με άνοδο 0,70% ή 211 μονάδων βάσης, μετριάζοντας ελαφρώς τα κέρδη του που κυμαίνονταν λίγο ενωρίτερα στις 300 μονάδες. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία του ISM για τη δραστηριότητα εκτός του μεταποιητικού κλάδου που σημείωσε μεγάλη βελτίωση το Δεκέμβριο. «Η αγορά έχει προσπεράσει τον Τραμπ και κοιτάζει την προεδρία Μπάιντεν, περιμένοντας περισσότερα μέτρα στήριξης. Ενα ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο θα ενδιαφέρεται περισσότερο για τις μικρές επιχειρήσεις», αναφέρει ο Ντένις Ντικ της Bright Trading. 

Πρωταγωνιστές ήταν ο κλάδος χρηματοοικονομικών και πρώτων υλών, που άγγιξαν νέα επίπεδα ρεκόρ. Και ο κλάδος τεχνολογίας κατάφερε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών απωλειών του που αποδίδονται στις ανησυχίες για πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Η προσοχή των επενδυτών είναι τώρα στα νέα στοιχεία που ανακοινώνονται αύριο για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον τελευταίο μήνα του 2020.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News