Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 10:39
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Ευρώπη

Mπορεί η Ουάσιγκτον να βυθίσθηκε στο χάος, μετά την προσπάθεια οπαδών του Τραμπ να καταλάβουν το Καπιτώλιο, όμως οι αγορές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από αυτή την επίθεση κατά της Δημοκρατίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με άνοδο, παραμένοντας σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και με τους επενδυτές να επαποθέτουν τις ελπίδες τους στο εμβόλιο και στα γενναία πακέτα μέτρων στήριξης των κυβερνήσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ότι θα επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,4% και με τις μετοχές να κινούνται κοντά στα υψηλά από τον Φεβρουάριο του 2020. Κέρδη 0,5% και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ και στη Φραγκφούρτη, ο DAX σημείωνε άνοδο 0,2%. Κέρδη άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Η προοπτική πρόσθετων μέτρων στήριξης στις ΗΠΑ, αφότου οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν τον έλεγχο της Γερουσίας, έδωσε ώθηση στις μετοχές του κλάδου μεταλλευμάτων, κατασκευών και πρώτων υλών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Η μετοχή της LafargeHolcim έκανε άλμα πάνω από 1%, αφότου ανακοίνωσε την εξαγορά της Firestone Building Products, έναντι 3,4 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News