Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 19:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Ανοδική αντίδραση των αποδόσεων στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ομόλογα: Ανοδική αντίδραση των αποδόσεων στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ήταν ισχυρότερα του αναμενομένου, με τα στοιχήματα για το τερματικό επιτόκιο της ΕΚΤ να σταθεροποιούνται στο 3,5%. 

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία υποχώρησε μεν στο 3,1% από 6%, όμως ο δομικός πληθωρισμός παραμένει στα ύψη, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στη Γερμανία. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης στο 2,359%, ενώ στη διετία εκτινάχθηκε στο 2,73% με άνοδο 10 μονάδων βάσης. 

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, που παρακολουθείται στενά από την Φέντεραλ Ριζέρβ, ενισχύθηκε στο 4,4% έναντι προβλέψεων για 4,3%.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στον πληθωρισμό με ανάμεικτα μηνύματα από τις εξελίξεις στο μέτωπο διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία και τα τελευταία σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ.  

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκε επτά μονάδες βάσης στο 4,29% με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στις 184 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του 10ετούς «τσίμπησε» στο 4,27% με το spread στις 188 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,57%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε μόλις στα 11 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News