Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street με οδηγό το τεχνολογικό ράλι

Οι δείκτες στη Wall Street ακολουθούν την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών - Κέρδη για τον τραπεζικό τομέα

Κέρδη στη Wall Street με οδηγό το τεχνολογικό ράλι

Οι δείκτες στη Wall Street ακολουθούν την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς συνεχίζουν να υποχωρούν οι φόβοι για μετάδοση της αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,72% ή 233,6 μονάδες στις 32.627,9 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,35% ή 160,2 μονάδες στις 11.877,4 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,04% ή 41 μονάδες στις 4.012,4 μονάδες. 

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές με ώθηση από τη μεγάλη άνοδο του κλάδου της τεχνολογίας στις ασιατικές αγορές, καθώς το σχέδιο της Alibaba να διαχωριστεί σε 6 μονάδες έφερε αισιοδοξία για την ανάκαμψη των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών που έχουν πληγεί από τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών στην Κίνα. 

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των τραπεζών υπεραποδίδουν στην Ευρώπη, μετά την είδηση της επιστροφής του Sergio Ermotti στη UBS, με τον βετεράνο τραπεζίτη να αντικαθιστά τον Ralph Hamers στη θέση του CEO, μετά από μόλις δύο χρόνια. Στο ίδιο κλίμα, οι περιφερειακές μετοχές στις ΗΠΑ σημειώνουν κέρδη σχεδόν 1%, ενώ άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών. 

Οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια αξιωματούχων της Fed αλλά και μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία προκειμένουν να διαμορφώσουν μια εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Ο προτιμώμενος δείκτης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πορεία του πληθωρισμού, αναμένεται την Πέμπτη και ενδέχεται να επηρεάσει την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επανέρχονται τα «γεράκια» της ΕΚΤ – Ζητούν νέες αυξήσεις επιτοκίων

Credit Suisse: Έρευνα για βοήθεια σε πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News