Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 11:54
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερά τα ομόλογα της Eυρωζώνης, υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς

Σταθερά τα ομόλογα της Eυρωζώνης, υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς

Σταθερές παραμένουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, μετά από δύο ημέρες αυξήσεων, καθώς οι ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος υποχωρούν.

Οι αποδόσεις, που κινούνται αντιστρόφως των τιμών, υποχώρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η τράπεζα Silicon Valley Bank κατέρρευσε και η UBS εξαγόρασε την προβληματική Credit Suisse. Οι επενδυτές σπεύδουν στα ασφαλή κρατικά ομόλογα και με τους traders να ποντάρουν στο ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια.

Ωστόσο, οι αποδόσεις έχουν ανέβει ξανά τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, ο δείκτης αναφοράς για την Ευρωζώνη, ενισχύθηκε κατά 1 μονάδα βάσης την Τετάρτη στο 2,298%, στην τρίτη συνεχόμενη ημερήσια άνοδο.

Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού παρέμεινε σταθερή στο 4,133%.

Η διαφορά απόφαση του ελληνικού 10ετούς με το γερμανικό υποχώρησε κατά 2,5 μονάδες βάσης στις 182,78 μονάδες βάσης, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ισπανία και σε πολλά γερμανικά κρατίδια αναμένονται την Πέμπτη, πριν από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Μαρτίου για την ευρωζώνη την Παρασκευή.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα έχει μειωθεί στο 7,1% σε ετήσια βάση από 8,5% τον Φεβρουάριο. Αλλά πιστεύουν ότι ο δομικός πληθωρισμός – εκτός ενέργειας και τροφίμων – θα έχει σημειώσει νέο υψηλό ρεκόρ στο 5,7%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News