Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη - Άνοδος για τον Dow Jones, πτώση για τον S&P και τον Nasdaq

Wall Street: Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς συνεχίζεται η τάση σταθεροποίησης μετά τη χθεσινή άνοδο στον απόηχο των αναταράξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει μόλις κατά 0,03% στις 3.977 μονάδες, μετά από μια τριήμερη άνοδο, ενώ πτωτικά κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq στο -0,52 και τις 11.707,4 μονάδες. Μόνο ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,32% ή 104 μονάδες στις 32.536 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από οικονομικά δεδομένα εντός της εβδομάδας, μεταξύ άλλων και τον προτιμώμενο δείκτη της Fed σχετικά με τον πληθωρισμό, ενώ την ίδια ώρα υψηλόβαθμα στελέχη της Fed, της FDIC και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών θα καταθέσουν στο Κογκρέσο σχετικά με τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.   

Πάντως, η μετοχή της First Republic Bank συνεχίζει να ανεβαίνει μετά το ράλι της Δευτέρας που προκάλεσε η συμφωνία για εξαγορά της SVB, ενώ άλμα άνω του 10% σημειώνει η Alibaba μετά την είδηση ότι η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να χωριστεί σε έξι μονάδες που θα αντλούν κεφάλαια μεμονωμένα και θα διερευνήσουν τις αρχικές δημόσιες προσφορές.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές υποχώρησαν εκ νέου, καθώς Γάλλοι εισαγγελείς ανέφεραν ότι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Societe Generale SA και BNP Paribas SA, αντιμετωπίζουν συλλογικά πρόστιμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) ως μέρος μιας έρευνας για φορολογική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ σε αγαθά έδειξαν ότι το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 0,6% στα 91,6 δισ. δολ. το Φεβρουάριο. Επίσης, αύξηση κατέγραψαν και τα αποθέματα λιανικής κατά 0,8%, ενώ τα αποθέματα χονδρικής εμφάνισαν μικρότερη άνοδο 0,2% το Φεβρουάριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με άνοδο 200 μονάδων ο Dow – Aνακάμπτουν οι τράπεζες

BlackRock: Λάθος οι προβλέψεις των αγορών για μειώσεις επιτοκίων φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News