Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

Άλμα 45% για την First Citizens Bank μετά τη συμφωνία για εξαγορά της Silicon Valley bank - Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,69%.

Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς υποχωρούν διεθνώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ ειδικά στην Αμερική επανέρχεται η προοπτική περαιτέρω στήριξης τους χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,69% ή 223,5 μονάδες στις 32.461 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,51% στις 3.991,2 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,41% στις 11.873,2 μονάδες. 

Οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν από το sell-off της Παρασκευής, μετά τη συμφωνία για αγορά όλων τα δανείων και των καταθέσεων της Silicon Valley Bank (SVB) από τη First Citizens Bank. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών με την First Citizens Bank να καταγράφει άλμα 45%.  

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεκαεπτά πρώην υποκαταστήματα της SVB θα ανοίξουν ως υποκαταστήματα First Citizen. Η First Citizen αποκτά περίπου 72 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της SVB με έκπτωση 16,5 δισ. δολαρίων και το εκτιμώμενο κόστος της αποτυχίας της SVB στο ταμείο ασφάλισης καταθέσεων της FDIC είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε o αμερικανικός οργανισμός.

Το Σαββατοκύριακο μπορεί να έφερε κάποια ανακούφιση στον τραπεζικό τομέα, αλλά οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν στενά.

Στο μέτωπο της νομισματική πολιτικής, οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η τραπεζική αναταραχή αύξησε τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραπεζικό ράλι ισχυροποιεί την ανάκαμψη σε ΧΑ και ευρωαγορές

JP Morgan: Ουδέτερη –για την ώρα- για τα ελληνικά ομόλογα – Περιμένει τις εκλογές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News