Business & Finance Τετάρτη 22/03/2023, 16:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διστακτικότητα και ήπιες μεταβολές πριν τη Fed

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed

Wall Street: Διστακτικότητα και ήπιες μεταβολές πριν τη Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% ή 9,6 μονάδες στις 32.570,2 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει μόλις 0,12% στις 4.007,8 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,16% στις 11.881 μονάδες. Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Dow και Intel.

Νέα άνοδο 2% καταγράφει η First Republic Bank μετά την είδηση ότι διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξερευνούν πιθανότητες να προσφερθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.

Εν μέσω της παγκόσμιας τραπεζικής αναστάτωσης, οι αναλυτές πλέον προεξοφλούν πως η Fed θα καταλήξει σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης. Με τα επιτόκια να κυμαίνονται στο εύρος του 4,5 με 4,75%, οι αναλυτές ανέμεναν πριν τις 10 Μαρτίου ότι η νέα αύξηση θα είναι της τάξης του 0,5%, βασιζόμενοι στα λεγόμενα του Τζέρομ Πάουελ κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο στις 7 Μαρτίου, οπότε είχε κάνει λόγο για υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό.  

Ωστόσο, μεσολάβησε η κατάρρευση της silicon Valley Bank και η παγκόσμια αναταραχή στις τράπεζες και ορισμένοι αναλυτές -ανάμεσά τους και η Goldman Sachs- ανέμεναν ότι η Fed θα πατήσει φρένο στις αυξήσεις. Πάντως, είναι πλέον πιθανότερη μια αύξηση της τάξης του 0,25%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΒοΕ: Προς νέα αύξηση επιτοκίων με φόντο τον υψηλό πληθωρισμό

Η αδύνατη εξίσωση του Jerome Powell: Ο πληθωρισμός, μια τραπεζική κρίση και τα επιτόκια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News